Eliza's blog

Vijf winterproof plekjes met een verwarmd zwembad

Niets zo lekker als Nederland in de wintermaanden om te ruilen voor een warm oord. Zo vier ik in de winter graag vakantie op bijvoorbeeld Madeira of Gran Canaria. In de wintermaanden is de temperatuur hier nog erg aangenaam, op Cyprus kan het zelfs nog 25 graden worden. Een duik in de zee zit er vaak niet meer in, want het water is dan al afgekoeld. Maar gelukkig zijn er genoeg lieve eigenaren die een verwarmd zwembad hebben aangelegd, zodat je het hele jaar door een duik kunt nemen. Ik heb mijn leukste adresjes met een verwarmd zwembad voor je op een rij gezet.

Finca Lola & Juan – Lanzarote

Bij mijn logeeradresje Finca Lola & Juan op het Spaanse eiland Lanzarote geniet ik van de Canarische natuur. Wat kan je hier heerlijk wandelen! En na de wandeling neem ik een ontspannen duik in het verwarmde zwembad. Dit plekje met deze oase van rust: ik kan er geen genoeg van krijgen.

Wintertemperatuur op Lanzarote: 14-22°C

Porto Bay Serra Golf – Madeira

Dit lichtblauwe landhuis is een waar sprookje! Porto Bay Serra Golf is voorzien van een luxueus binnenzwembad, zodat je het hele jaar door een fijne duik kunt nemen. Wil je helemaal goed opwarmen? Dit plekje heeft ook een sauna!

Wintertemperatuur op Madeira: 14-20°C

 

Z&X Holiday Villas – Cyprus

Op Cyprus rijd ik via slingerweggetjes langs bananenplantages, wijngaarden en eeuwenoude gebouwen. De lucht is strakblauw, de zon schijnt en ik zing uit volle borst mee met de Cypriotische muziekzender. Ik kan haast niet geloven dat ik een paar uur geleden nog in de Nederlandse vrieskou was. Eenmaal aangekomen bij de Z&X Holiday Villas kan ik mijn glimlach moeilijk onderdrukken: een verwarmd privézwembad omgeven door groen. En zie ik daar een jacuzzi?

Wintertemperatuur op Cyprus: 17-25°C

Hacienda Buen Suceso – Gran Canaria

Dit plekje op Gran Canaria is mijn favoriete adresje om vertroeteld te worden. Je kunt bij Hacienda Buen Suceso ontspannen in het Turkse stoombad, de jacuzzi of tijdens een heerlijke massage. En daarna kun je lekker baantjes trekken in het verwarmde zwembad. Dit historische landgoed is het meest relaxte plekje van het hele eiland.

Wintertemperatuur op Gran Canaria: 15-23°C

Casa Orbeta – Alicante

Als ik de deur van Casa Orbeta in het Spaanse Alicante open, ben ik aangenaam verrast. Wat ziet het er hier gezellig uit! Ik loop verder en word vrolijk begroet door een kwispelende hond, gevolgd door eigenaresse Nancy. Samen met haar man verliet ze België om dit adresje te openen. En Nancy wist natuurlijk dat Nederlanders en Belgen niet houden van de kou, dus ze zorgde voor een heerlijk verwarmd zwembad.

Wintertemperatuur in Alicante: 11-20°C

Waar ga jij een Nieuwjaarsduik nemen?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter