Eliza's blog

VIDEO: mijn avonturen op Gozo

“Eliza, heb je zin in een autoritje om het eiland te ontdekken?” Mijn goede vriend Manuel kijkt me vragend aan. Ik had mezelf net in een ligstoel naast het zwembad van Tal-Fanal Village genesteld, maar even rondtoeren over het eiland zie ik ook wel zitten. Want hoewel het zusje van Malta niet heel groot is, valt er op Gozo genoeg te ontdekken.

Urenlang rijden we langs de ruige en helderblauwe kust van Malta. Totdat we de auto uitstappen. Terwijl Manuel mij voor gaat, klimmen we een beetje wiebelend over de rotsen een stukje van de boog op. Het uitzicht over de ruige kust is fantastisch. Het azuurblauwe water slaat af en toe zo hard tegen de kalkstenen op, dat ik spetters voel.

‘Next stop?’ Daar hoef ik niet lang over na te denken. Sannat! Voor ik het weet zijn we er al. Ik neem alle indrukken van dit oude dorpje in me op. De steile kliffen van Ta’ Cenc, tempels en hunebedden zijn indrukwekkend. Manuel wijst me op twee sporen. “Deze geulen worden oude karrensporen genoemd. Ze zijn zo’n 4000 jaar oud, maar niemand weet hoe ze hier komen.” Ik lach. Hier op Gozo is nog heel veel te ontdekken.

Toen ik met Manuel op Gozo was, maakte ik deze video, waarop het prachtige natuurfenomeen Azure Window nog te zien is. Helaas werd deze tijdens een storm in maart 2017 verwoest. Nu koester ik de herinneringen aan dit stukje Malta. Wat een bijzonder land blijft dit! Wil jij net zo graag meer van het eiland ontdekken als ik?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter