Eliza's blog

Een smakelijke belevenis bij San Roque op Tenerife

Wanneer ik op reis ben, laat ik me graag verrassen door de lokale keuken van een land. Het gebeurt me regelmatig dat ik locals ontmoet die me de lekkerste gerechten voorschotelen. In Spanje schoof ik onlangs nog aan bij het restaurant van het plekje San Roque, waar ik behoorlijk verwend werd…

Het plekje San Roque ligt middenin het dorpje Garachico op het eiland Tenerife. De rode muren aan de buitenkant van het hotel brengen een warm, gezellig gevoel teweeg. Eigenaresse Laly is duidelijk blij me weer te zien wanneer ik de binnenplaats oploop. We ontmoetten elkaar eerder deze middag al, waarna ze me trots mijn okergele kamer voor deze week showde. Bij onze kennismaking vertelde ze me dat ik hier vanavond uitgebreid kon dineren. Dat maakte me nieuwsgierig!

Wijn van het eiland

Ik schuif aan en al snel schenkt Laly een eerste wijntje voor me in. Ik laat de witte drank in me opnemen. Een bijzondere smaak proef ik, geen doorsnee wit wijntje. Wanneer ik Laly wenk om te vragen wat voor wijn het is, vertelt ze me dat het er één uit de vallei van Orotava op Tenerife is. “Dit is de Tajinaste Blanco seco, Eliza. Straks heb ik nog meer lokale wijntjes voor je!” Laly geniet duidelijk van haar werk als gastvrouw.

Het restaurant van San Roque is de uitgelezen plek om mijn smaakpapillen te testen. Je kunt prima zelf gerechten van de kaart kiezen, maar ik heb Laly gevraagd me te verrassen. Zo begin ik mijn diner met verse vis uit de haven een paar meter verderop. Heerlijk!

Appeltaart met marsepein

Als hoofdgerecht krijg ik van Laly vis uit de Atlantische Oceaan met aardappelpuree, knoflook, rozemarijn en vinaigrette. Alweer een geslaagde gang. Inmiddels heeft Laly me een rode wijn van het eiland ingeschonken. “Je lust nog wel een toetje, toch?” vraagt ze me wanneer ze mijn lege bord meeneemt. “Het toetje kun je eigenlijk niet afslaan, Eliza. Zo lekker!” Als veelbelovende afsluiter van de avond schotelt Laly me appeltaart met marsepein, yoghurt sorbet en tonkaboon voor. Ik zit inmiddels bomvol. Van de originele gerechten, maar ook van de lokale wijn die rijkelijk vloeide… Ik moet concluderen dat eten bij San Roque een belevenis op zich is. En dat Laly het etentje compleet maakt!

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter