Eliza's blog

Couscoussalade met pollo-pomodori alla corleone

Deze Siciliaanse couscoussalade is mijn favoriet voor de zwoele zomeravonden. Heerlijk om mee naar het park te nemen en in het zonnetje van te proeven!

Dit recept is geschikt voor twee personen.

Fruit de ui samen met de knoflook en laat alles ongeveer een minuut doorbakken. Voeg 100 ml kokend water toe en roer de couscous erdoor. Laat de couscous ongeveer een kwartier rusten en doe hem in een schaal. Voeg de tomaatjes, olijven, gerookte kipfilet, paprika en de kappertjes toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel de couscous over twee borden en garneer met partjes tomaat, ei en strooi de Parmezaanse kaas erover.

Ingrediënten:
100 gram mediterrane couscous
6 gedroogde tomaatjes in olie
8 olijven, gehalveerd of in plakjes
100 gram gerookte kipfilet in reepjes
1 Roma tomaat
1 eetlepel kappertjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
Grof geraspte Parmezaanse kaas
1 gekookt eitje

Kijk ook eens naar mijn culinaire tips tijdens een vakantie op Sicilië.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter