Eliza's blog

Salade met geroosterde aardpeer en chorizo

Hoewel ‘vergeten groenten’ tegenwoordig meer aandacht krijgen dan alle andere groenten weet toch niet iedereen hoe ze met bepaalde exemplaren uit de voeten kunnen. De aardpeer is er zo een. In Spanje wordt deze knol ‘girasol’ genoemd, omdat de bloem van deze plant net al een zonnebloem met de zon meedraait. Voor deze salade rooster je de aardpeer in de oven, samen met de chorizo. Het vet dat uit de chorizo druipt heeft veel smaak, dus het is extra lekker om daar de aardpeer in te roosteren!

Dit recept is geschikt voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Schil de aardpeer en snijd hem in plakken of stukken. Het is een rotklusje, wees gewaarschuwd! Probeer te zorgen dat alle stukken ongeveer even groot en dik zijn, zodat ze straks gelijkmatig garen in de oven. Leg de stukken aardpeer op een met bakpapier beklede ovenschaal. Verdeel de stukjes chorizo erover. Schuif de bakplaat in de oven en laat 25 minuten bakken in de oven op 200 graden Celsius. Schep halverwege een keer om. Verdeel de eikenbladsla en de jonge spinazie over twee borden. Schep het aardpeer-chorizomengsel erop. Omdat de chorizo zoveel vet verliest is een dressing eigenlijk niet nodig.

Ingrediënten:
125 gram chorizo
40 gram spinazie
40 gram eikenblad sla
750 gram aardpeer (ongeschild)

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Wil je nog meer lekker eten van Catalonië ontdekken, lees dan het recept over de populaire Crema Catalana.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter