Eliza's blog

Salade met gegrilde groenten en borlotti bonen

De Italiaanse borlotti bonen hebben een heerlijke lichtzoete smaak en daarom vind ik ze erg lekker in salades. Eén van mijn favorieten is de salade met gegrilde groenten en borlotti bonen, perfect voor tijdens een vakantie in Italië.

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Ingrediënten:

1 aubergine
Zout
1 blik (300gr) borlotti bonen
1 courgette
olijfolie
1 bol buffelmozzarella
Handvol verse basilicum
Olijfolie extra vergine
Zwarte peper

Snijd de aubergine in de lengte in plakken en bestrooi ze met zout. Laat de plakken 15 minuten liggen. Spoel de plakken daarna af en dep droog. In de tussentijd spoel je de borlotti bonen af en laat je uitlekken.

Snijd de courgette net als de aubergine in plakken. Leg de plakken courgette en aubergine op een plank en smeer lichtjes in met olijfolie.

Strooi een beetje zout en peper over de plakken en bak ze in een grillpan totdat ze zacht zijn en een bruin geroosterd huidje hebben.

Verdeel de borlotti bonen over een grote schaal. Daar overheen leg je de plakken aubergine en courgette. Scheur de buffelmozzarella in stukken en verdeel die samen met de blaadjes basilicum over de groenten. Schenk er een flinke scheut olijfolie over en breng op smaak met gemalen zwarte peper.

Dit recept is afkomstig van Francesca Kookt.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter