Op Chalkidiki groeien heerlijke, boterzachte groene olijven. Je maakt deze extra bijzonder door ze te vullen met frisse tzatziki. Erg lekker om te eten bij een glas witte wijn of door een Griekse salade. Tzatziki is echt Grieks en wordt gemaakt van yoghurt. Je kunt het natuurlijk ook eten als dipsausje bij brood of vlees. Breng Griekenland naar jouw thuis!

Ingrediënten

200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 teentje knoflook
1/3 komkommer
zout
peper
3 takjes dille

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in stukjes en bestrooi deze daarna met zout. Laat dit een half uurtje staan, zodat het water uit de komkommer trekt. Anders wordt de tzatziki waterig. Spoel de komkommer daarna af en dep droog met keukenpapier.

Snijd vervolgens de komkommer, knoflook, limoensap, dille, munt en peper heel fijn of doe ze even in de keukenmachine. Dit mengsel doe je in een kom en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Breng dit op smaak met een snufje zout. Zet de tzatziki minimaal een uur in de koelkast om koud te worden.

Dit gerecht is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Op Chalkidiki groeien heerlijke, boterzachte groene olijven. Je maakt deze extra bijzonder door ze te vullen met frisse tzatziki. Erg lekker om te eten bij een glas witte wijn of door een Griekse salade. Tzatziki is echt Grieks en wordt gemaakt van yoghurt. Je kunt het natuurlijk ook eten als dipsausje bij brood of vlees. Breng Griekenland naar jouw thuis!

Ingrediënten

200 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 teentje knoflook
1/3 komkommer
zout
peper
3 takjes dille

Bereidingswijze

Snijd de komkommer in stukjes en bestrooi deze daarna met zout. Laat dit een half uurtje staan, zodat het water uit de komkommer trekt. Anders wordt de tzatziki waterig. Spoel de komkommer daarna af en dep droog met keukenpapier.

Snijd vervolgens de komkommer, knoflook, limoensap, dille, munt en peper heel fijn of doe ze even in de keukenmachine. Dit mengsel doe je in een kom en roer de Griekse yoghurt er doorheen. Breng dit op smaak met een snufje zout. Zet de tzatziki minimaal een uur in de koelkast om koud te worden.

Dit gerecht is afkomstig van Foodness.

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Tip van Eliza!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

15 december, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.