Eliza's blog
Recept: venusschelpen op Portugese wijze

Recept: venusschelpen met ansjovis en tomaat uit Portugal

Amêijoas à Bulhão Pato, ofwel venusschelpen op Portugese wijze, is één van mijn meest favoriete gerechten aller tijden. Perfect voor zomerse dagen! Een paar jaar geleden deelde ik al eerder een recept voor Amêijoas à Bulhão Pato. Maar laatst liet mijn vriendin Sarah Puozzo van South&Pepper mij haar versie proeven. Ik was meteen verkocht!

Het is makkelijk en snel te maken, dus ideaal wanneer je bezoekt krijgt. Je hoeft enkel nog een fles witte wijn op tafel te zetten en je waant je even helemaal aan de Portugese kust. De bereidingswijze voor dit recept vind je hier.

Ingrediënten

  • 4 sneetjes rustiek brood
  • 8 eetlepels zoet tomatenspread (eventueel paprikaspread)
  • 4 eetlepels appelkappertjes
  • Snufje  zeezout
  • Snufje  zwart peper
  • Scheutje  olijfolie
  • 4  ansjovisfilets
  • 4 takjes platte peterselie (eventueel krulpeterselie)

Deel jouw creatie met #kokenmeteliza

En volg mij op Instagram!

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter