Eliza's blog

Recept Pollo al Marsala uit Sicilië

Mijn favoriete Italiaanse gerecht? Misschien wel de pollo al Marsala. Marsala is een wijn die uit het gelijknamige plaatsje op Sicilië komt. En omdat ik vaak niet kan wachten tot ik weer op dit warme eiland ben, maak ik het ook vaak thuis. Zo waan ik me toch in Italië!

Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

200gr champignons
1 sjalot
1 teentje knoflook
4 kipfilets
Bloem
Boter
Olijfolie
Peper & zout
250ml Marsala

Bereiden:

Als eerst snijd je de champignons is plakjes, snipper de sjalot en hak een teentje knoflook fijn. Sla de kipfilets iets platter met een vleeshamer en haal ze vervolgens door de bloem. Schud voorzichtig het teveel aan bloem eraf.

Bak de kipfilets met een eetlepel boter en een scheutje olijfolie in een koekenpan. Breng ze op smaak met peper en zout. Als de filets goudbruin zijn haal je ze uit de pan. Fruit nu de sjalot en knoflook 1 minuut in dezelfde pan. Als het nodig is doe je er een beetje olijfolie bij. Daarna mogen de plakjes champignons erbij. Bak ze kort mee totdat ze net hun vocht verliezen. Strooi ook hier wat peper en zout bij en schep uit de pan.

Schenk nu de Marsala in de pan, schraap de bakresten los en laat een paar minuten pruttelen. Voeg de kipfilets toe en laat zo’n vijf minuten sudderen. Doe daarna de champignons, sjalot en knoflook er weer bij. Warm nog een minuutje op.

De pollo al Marsala is lekker met geroosterde broccoli, pasta of gebakken aardappeltjes.

Dit recept is afkomstig van Francesca Kookt.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter