Eliza's blog

Quinoasalade op Griekse wijze

Met quinoa kan je eindeloos variëren. Mijn favoriet is de quinoasalade op Griekse wijze met komkommer, tomaat en feta, zoals ik die heb geproefd op mijn vakantie op Corfu. Maak er een heerlijke dressing bij en je waant je in Griekenland.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Spoel je quinoa wel eerst even af, anders krijgt het een zeepachtige smaak. Tip: Kook de quinoa in bouillon, voor extra veel smaak! Voor deze salade gebruik je koude quinoa, dus je kunt ook de leftovers van gisteren gebruiken. Was en snijd de groente. De gele paprika in reepjes, de komkommer in blokjes en de cherry tomaatjes in halfjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak de basilicum fijn. Doe de olijfolie, appelazijn, knoflook en rietsuiker in een kom. Doe er indien gewenst nog een extra snufje zout en peper bij. Zodra de quinoa is afgekoeld doe je deze in een mengkom. Schep de gesneden groente er doorheen. Verdeel zo’n driekwart van de dressing over de salade. De rest serveer je ernaast. Verkruimel tot slot de feta over de salade en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen:
140 gram quinoa
½ gele paprika
½ komkommer in blokjes
125 gram cherrytomaatjes gehalveerd
1 eetlepel lente-ui in ringetjes
1 eetlepel basilicum fijngesneden
70 gram feta
1 theelepel oregano
olijfolie
60 ml appelazijn
¼ theelepel knoflook poeder
1 theelepel rietsuiker

Dit recept is afkomstig van Foodness.

Gerelateerde verhalen

1 Reactie

  • Reageer
    Petra
    14 april 2016

    Gezond en erg lekker.

  • Laat een reactie achter