Eliza's blog

Portugees Chocolade Festival: zoeter dan zoet

Eén keer per jaar veranderen de straten van het middeleeuwse stadje Óbidos in de zoetse plek van Portugal. Dan vindt er het Internationale Chocolade Festival plaats. Voor mij is dit feest vaste prik. In 2016 wordt dit festival in maart en/april georganiseerd.

Het is één van mijn favoriete uitstapjes. Kunstenaars maken er prachtige sculpturen van chocolade. Ook kan je bijzondere kookcursussen volgen met chocolade als hoofdingrediënt. En natuurlijk kan je zoveel lekkers proeven als je wil!

Wat ook erg leuk is om te zien, zijn de banketbakkerswedstrijden. Hier strijden de beste banketbakkers om de titel Chocolatier van het jaar. Daarnaast wordt het lekkerste chocoladerecept gekozen.

Overigens vind ik Óbidos ook leuk om te bezoeken buiten het festival om. Dit pittoreske vestigingsstadje ligt boven op een berg, vlakbij de Atlantische kust. Ik dwaal graag door de smalle straatjes en langs de witte charmante huisjes.

Wil je alvast in de stemming komen van het festival? Probeer dan dit recept voor chocoladecakes met rood fruit.

Gerelateerde verhalen

1 Reactie

  • Reageer
    Ronald
    23 juli 2016

    Hoewel Óbidos erg toeristisch is, is buiten het chocolade-seizoen vooral het volledig ommuurde oude stadsdeel interessant. Kijk voor een impressie op het YouTube-kanaal Picturing Places van toeristisch auteur Ronald de Lange: https://youtu.be/O2rL_y7MuvM.

  • Laat een reactie achter