Eliza's blog

Mijn persoonlijke paklijst voor de vakantie

Het gelukzalige gevoel van vakantie begint voor mij al met de voorpret. Mijn koffer inpakken vind ik dan ook een heerlijke bezigheid! Stress voor de vakantie heb ik nooit meer, dankzij mijn handige paklijst die ik opstelde na jarenlange reiservaring.

De belangrijke zaken

Natuurlijk zijn er wel wat zaakjes die echt goed op orde moeten zijn. Het paspoort is er één van. Ik check daarom altijd tijdens het boeken van mijn reis al of hij tijdens de reisperiode nog geldig is. Ook mijn creditcard leg ik altijd op een vaste plek, zodat ik hem voor vertrek gauw kan pakken. Mijn creditcard heb ik altijd nodig voor de huurauto op locatie en kan ik dus echt niet vergeten mee te nemen op reis.

Ik neem mee:

 • Paspoort
 • Creditcard
 • Vliegticket
 • Kopie van mijn boeking + autohuur

Praktische zaken

En dan al die losse, kleine dingen die moeten gebeuren. Dit lijstje geeft je houvast!

 • Zonnebrandcrème
 • Telefoonoplader, een volle telefoon is altijd handig om de eigenaar even te bellen wanneer ik verdwaald ben!
 • Fotocamera, die mooie herinneringen wil ik altijd vastleggen!
 • Tandenborstel, dat dient geen uitleg, toch?
 • Zonnebril
 • Reisgids, al spreek ik net zo lief met locals voor de allerbeste tips!

Medische verzorging

Het klinkt vanzelfsprekend, maar vergeet niet je medische verzorging in te pakken. Iets simpels als een pleister kan al zo gewenst zijn op reis. Ik neem mee:

 • (Blaren)pleisters
 • Medicijnen
 • Verbanddoos
 • Muggenspray

Mijn persoonlijke uitrusting

Ik heb ook een lijstje met persoonlijke dingen die ik graag meeneem op reis. Dit deel van de lijst is natuurlijk voor iedereen anders, dus of ik mijn vrienden hier echt bij kan helpen is de vraag… Maar inspireren vind ik leuk. Omdat ik vaak met een huurauto reis en niet afhankelijk ben van openbaar vervoer en een rugzak, kan ik altijd lekker veel spullen meenemen. Wat daar zo leuk aan is? Veel souvenirs kunnen meenemen!

Ik neem mee:

 • Mijn sarong uit Malta, lekker luchtig en fleurig!
 • Mijn reistijdschriften voor heerlijke inspiratie én om mee te waaien voor wat verkoeling!

Fijne vakantie!

Gerelateerde verhalen

8 Reacties

 • Reageer
  Michael Canters
  2 september 2017

  Leuk om deze checklist te lezen, hij kwam bijna overéén met die van mij.
  Misschien zou je er nog een kopje aan kunnen toevoegen:

  “VERTREK”
  – Deur op slot en ramen dicht
  – Tijdschakelaar op lampen
  – Vuilniszak leeg
  – Electra laag

  ´t Zal je maar gebeuren als je thuiskomt, je dakraam wagenwijd open, alles overhoop in huis, alle lampen branden en de inhoud van je vulniszak over de vloer uitgespreid. Is absoluut niet leuk thuiskomen hoor.
  Enfin, ´t is maar een suggestie, er zijn altijd reizigers die gewoon de deur achter zich dichtrrekken zonder na te denken.

  Beste groet,
  Michael Canters

 • Reageer
  Jacqueline
  19 september 2017

  Leuk bericht,dank je wel.

 • Reageer
  Janine
  19 september 2017

  Geweldig jullie persoonlijke benadering. Al vermoed ik dat jullie een zusje zijn van een grote reisorganisatie. Over een paar dagen lekker op een ” speciale ” vakantie. We gaan er van genieten.

 • Reageer
  Viola Poppe
  27 april 2018

  Leuk dat jullie zo meedenken en van te voren al handige mailtjes sturen. Nu heb ik nog meer zin in de vakantie gekregen!
  Dit is de tweede keer met Eliza en het lijkt weer net zo geweldig te worden, fijn.

 • Reageer
  Rini van Brakel
  9 juni 2018

  Wij gaan over 2 dagen maar ik kan nu al zeggen dat de informatie die jullie meegeven is geweldig wij zijn er zeer content mee.
  We zullen laten weten hoe het is geweest als we terug zijn.
  Met vriendelijke groet.
  Rini en Geraldine van Brakel

  • Reageer
   Eliza
   13 juni 2018

   Bedankt voor het compliment Rini en Geraldine! Ik hoop dat jullie een geweldige vakantie tegemoet gaan. Liefs, Eliza

 • Reageer
  Hans en Ariëtte
  20 maart 2019

  Wij gaan al jaren naar de Canarische eilanden, maar dit jaar voor het eerst naar Gran Canaria.
  We dachten tot voor kort dat er op GC alleen (overvolle) hotels te boeken waren, maar dankzij Eliza hebben we een casita/appartement kunnen boeken in de (rustige) buurt van Bandana. Ik hoop dat het weer in het Noorden van GC ook een beetje aantrekkelijk is….we laten het wel horen als we weer thuis zijn.

  • Reageer
   Eliza
   20 maart 2019

   Hoi Hans en Ariëtte,
   Wat leuk om te lezen dat jullie dit jaar gekozen hebben voor Gran Canaria! Ik heb al vele leuke plekjes op het eiland bezocht en Bandama is zeker één van mijn favoriete! Ik zou het leuk vinden als jullie je ervaring willen delen. Hopelijk gaan jullie genieten van een zonnige vakantie. Liefs, Eliza

  Laat een reactie achter