Eliza's blog
boerderijvakantie-italie-agriturismo-eliza-was-here

Op boerderijvakantie: ervaar het Italiaanse landleven bij deze agriturismi

Ik ben gek op het Italiaanse platteland! Omringd door het schilderachtige groene landschap, luisterend naar de stilte en met een goed glas rode wijn in de hand voel ik me soms net een welgestelde Romeinse dame. De meest authentieke ervaring van dit landleven doe je op tijdens en boerderijvakantie bij een agriturismo. Dit is een typisch Italiaans vakantieadresje op het platteland. De gastheer of -vrouw runt een boerenbedrijf en heeft een aantal kamers of appartementen beschikbaar gesteld voor gasten. Ik heb voor jou vijf van mijn favoriete agriturismi in Italië verzameld!

1. Fattoria Casabianca, Toscane

Op het Toscaanse platte land vind je deze prachtige agriturismo. Fattoria Casabianca bestaat uit vijf grote boerderijhuizen uit de 13e eeuw, en staan op een landgoed van 750 hectare. Elk huis is volledig opgeknapt en opgedeeld in een aantal appartementen en kamers. Elke is op een unieke, Toscaanse manier ingericht. Op deze mooie plek wordt wijn verbouwd die je ook kan proeven. Of je kan een fijne wandeling maken door de wijngaarden.

boerderijvakantie-agriturismo-fattoria-casabianca-eliza-was-here
Fattoria Casabianca

2. Tenuta Madonnia, Sicilië

Tussen de olijfbomen, de wijnranken en de fruitbomen vind je de klassieke wijnboerderij van de Nederlandse Tom en Carla. Hun wijnlandgoed Tenuta Madonnina ligt op 500 meter hoogte op de helling van de Etna. Hier kan je twee keer in de week aanschuiven voor een heerlijke Siciliaanse maaltijd. De huis-kok Angela maakt de verrukkelijkste pasta Funghi of eentje met pistache. Om je vingers bij af te likken! Ook is er de mogelijkheid om tijdens de boerderijvakantie mee te doen aan een kookworkshop.

boerderijvakantie-agriturismo-tenuta-madonnina-eliza-was-here
Tenuta Madonnina

3. Sant’Egle, Toscane

Erika en Alessandro hadden de droom om een ecovriendelijk gastenverblijf op te zetten en dat  is ze meer dan gelukt. Ze zijn nu trotse eigenaren van Sant’ Egle in het prachtige Toscane. Zelfs het zwembad is van natuurlijke materialen gebouwd, zonder cement, in de vorm van een natuurlijk meer. Iedere ochtend wordt er een heerlijk organisch ontbijt geserveerd. Met onder andere producten die ze zelf verbouwen zoals huisgemaakt cakes en jams. Erika en Alessandro hebben zelf een natuurlijke productenlijn die ze in hun winkeltje verkopen.

boerderijvakantie-agriturismo-sant-egle-eliza-was-here
Sant’ Egle

4. Tenuta Edoné, Sicilië

Eigenaresse Anna werd op slag verliefd toen ze de vervallen boerderij uit de 17e eeuw zag. Ze toverde deze om tot een bijzonder vakantieadresje: Tenuta Edoné. Op de boerderij wordt olijfolie, jam en groenten geproduceerd waarmee in het restaurant de lekkerste gerechten worden klaargemaakt. Je kunt hier tijdens je boerenvakantie heerlijk ontbijten of lunchen. Ook kun je er fietsen huren om de omgeving te verkennen.

boerderijvakantie-agriturismo-tenuta-edone-eliza-was-here
Tenuta Edoné

5. Masseria Cianciò

Het authentieke Sicilië herken je meteen terug bij Masseria Cianiò. De prachtige oude boerderij is volledig gerestaureerd. Eigenaresse Gina heeft er alles aan gedaan om alles in de oude staat te laten. En dat zie je ook overal terug, de passie spat er van af. Gina kan ook geweldig koken en maakt de lekkerste pasta. Op dit adresje kun je heerlijk ontspannen, door bijvoorbeeld een duik te nemen in het zwembad.

boerderijvakantie-agriturismo-masseria-cianocio-eliza-was-here
Masseria Cianciò

Wil jij het boerenleven opzoeken tijdens een boerderijvakantie?

Ik geniet altijd van een boerderijvakantie, zo heb ik het idee dat ik de cultuur echt leer kennen. Lijkt jou een boerderijvakantie ook wat? Bekijk dan al mijn agriturismi. Wil jij weten wat voor soort adresjes Italië nog meer heeft, lees dan mijn blog over verschillende Italiaanse vakantiehuizen. Wie weet geniet jij van een heerlijk wijntje tijdens een lunch met alleen zelfgemaakte producten.

Wil je vaker leuke reisverhalen en bijzondere tips van mij ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter