Eliza's blog

De mooiste wandelroute van Corfu

Het liefst ontdek ik eilanden door ezelpaadjes af te struinen. Ze brengen me altijd langs mooie uitzichtpunten en slingeren door de prachtige natuur. Als ik mijn goede vriend George onder het genot van zijn zelfgemaakte Griekse Moussaka hierover vertel, schiet hij meteen rechtop in zijn stoel. Zijn ogen beginnen te glinsteren. Ik zie dat hij iets in petto heeft.

De volgende dag neemt George me mee om een stuk van de Corfu Trail te lopen. Deze wandelroute van 220 kilometer gaat dwars over het hele eiland. Helemaal van het meest zuidelijke puntje tot het meest noordelijke punt. “We lopen zo veel mogelijk over oude en haast vergeten ezelpaadjes die lang geleden de dorpjes met akkers en kloosters verbonden. Ik wil je graag laten zien hoe mooi het hier is. Corfu is zoveel meer dan alleen strand.”

Hij heeft geen woord te veel gezegd. Onze tocht begint in de plaats Stavros. Het pad loopt slingerend en dalend voor ons uit en geeft ons de mooiste uitzichten over de kust van Corfu. We volgen de gele Corfu Trail (CT) bordjes langs wilde bloemenvelden en stokoude wijngaarden. We beklimmen in de schaduw van olijfbomen de steile trapjes die bezaaid zijn met olijven. Rotsen, zand, steentjes, gras, asfalt; alles passeert onze wandelschoenen. Onder een grote boom rusten we uit in de schaduw. “Het is hier ongelofelijk,” zeg ik tegen Georges terwijl ik het uitzicht in me opneem.

Het meest geniet ik van het oude, dalende ezelpad naar het dorpje Agii Deka, aan de voet van de gelijknamige berg. Ik snuif de geur van tijm op. Als we in de buurt van het dorpje Pelekas zijn, hebben we terugkijkend een mooi zicht over de berg waar we eerder vandaag over klommen. In de verte ligt het binnenland van Corfu. Niets anders dan groen en rust. Dit is precies waar ik zo gelukkig van word!

Gerelateerde verhalen

2 Reacties

 • Reageer
  Stefan
  8 februari 2017

  Leuk te lezen Eliza! We zijn al 2 keer op Corfu geweest en is idd zeker een eiland om nog eens terug te keren. Zou leuk zijn om dan route van dit ezelpaadje oid te kunnen downloaden zodat we hem kunnen lopen.

 • Reageer
  Jessica
  3 mei 2018

  Echt mooi. Wil graag de route en hoe hoeveel tijd we hier voor uittrekken? Wij gaan samen met anderen, wij 2x en ander stel 3x.

 • Laat een reactie achter