Eliza's blog

De mooiste Griekse villa’s met een privézwembad

Als ik op vakantie ga zoek ik vaak de gezelligheid op. Of dat nu mijn eigen vrienden zijn, de eigenaren van de accommodatie waar ik verblijf of de lokale bevolking, ik vind het allemaal even fijn! Maar soms heb ik ook wel even behoefte aan rust om mij heen. Dan ga ik graag naar een accommodatie waar ik me juist helemaal terug kan trekken en meer privacy heb. En waar kan dat nu beter dan bij een villa met een eigen zwembad? Met een goed boek, een lekker drankje en zo nu en dan ongestoord een verfrissende duik kunnen nemen. Ik heb mijn favoriete villa’s met privézwembad in Griekenland op een rijtje gezet en die deel ik graag met je!

Dassia Villas – Corfu

‘Een rustgevende en gemoedelijke wereld’, dat is Dassia Villas. Goede service en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Over elk detail is nagedacht: overal rondom het huis zijn zonneplekken, de speelse etages, een bijzondere indeling… En het belangrijkste: omdat alles er privé is, kan ik er ongestoord genieten!

Profilios Villas – Kefalonia

Mijn nieuwste ontdekking op Kefalonia is Profilios Villas. Door eigenaren Christos en Eleni voel ik me hier direct thuis. Het uiterlijk van de villa is modern, maar bij de bouw, inrichting en het kleurgebruik is ook gedacht aan de natuur. Toen ik hoorde dat mijn villa een eigen zwembad had, kon ik mijn geluk niet op!

Eleonas Votsalakia – Samos

De twaalf authentieke villa’s zijn gebouwd speciaal voor rustzoekers, die op een mooie en comfortabele plek willen genieten van de natuurlijke schoonheid van Samos. Ik heb bij Eleonas Votsalakia een adembenemend uitzicht op zee en ik ben zo ver weg van de massa, dat ik mijn vertrek telkens een dag uitstel omdat ik hier niet meer weg wil.

 

Orato villas – Peloponessos

Na een uitstapje naar het schattige vissersdorpje Agios Nikolaos trek ik me het liefst terug bij Orato Villas. Vanaf mijn zwembad heb ik een prachtig uitzicht over het ruige, groene landschap dat overloopt in een helderblauwe zee. En als ik geen zin heb om zelf te koken, dan schuif ik aan bij het restaurant om te genieten van de lekkerste streekgerechten!

Agios Nikitas Villas– Lefkas

De huisjes van Agios Nikitas Villas liggen verspreid over een heuvelachtig terrein op verschillende hoogtes. Ze zijn omgeven door bomen, tuintjes en patio’s. En de inrichting? Een mooie combinatie van modern en rustiek! Elke dag die ik hier door mag brengen, lijkt wel een traktatie.

Villas Delight – Kreta

Verscholen tussen de olijfbomen in een mooie, landelijke omgeving ligt Villas Delight. Bij aankomst stond er in mijn villa een fles huisgemaakte olijfolie voor me klaar. En het ontdekken van een fantastisch privézwembad in mijn tuin voelde als de kers op de taart.

Kalliroi Villa – Kefalonia
Toen ik voor het eerst bij Kalliroi Villa verbleef vergeleek eigenaresse Dionisia de villa met het perfecte gerecht. Elk ingrediënt is met zorg uitgekozen en samen zorgen ze voor een smaakvol, harmonieus geheel. Hier spendeer ik mijn dagen het liefst in pure ontspanning bij het zwembad.

Arpathea Villas – Karpathos

Hoewel ik Karpathos nog maar net heb toegevoegd aan mijn lijstje met ontdekkingen, weet ik zeker dat ik er goed aan heb gedaan. Het eiland staat bekend om haar stranden, maar tijdens mijn verblijf bij Arpathea Villas zoek ik de rust op bij mijn eigen privézwembad. De moderne en lichte inrichting geeft de villa een ruimtelijk gevoel, waar ik me helemaal op mijn gemak voel. Bovendien kan ik elke avond genieten van de ondergaande zon. Wat wil een mens nog meer?

Heb jij ook een favoriete Griekse villa met privézwembad? Of kun je, net zoals ik, niet kiezen?

Gerelateerde verhalen

3 Reacties

 • Reageer
  Athina
  25 februari 2017

  Ik ben dol op Karpathos en kom en ieder jaar! Arpathea Villas staat zeker op mijn lijstje 😉 Mijn favoriet is Poseidon hotel op Karpathos, welliswaar geen privé zwembad, maar wel een privé jacuzzi!

 • Reageer
  Vakantieplek
  27 februari 2017

  Jeetje wat een prachtige villa’s zeg! En ook heerlijk dat je gewoon je eigen plekje hebt. Ik zou er ook echt helemaal tot rust komen denk ik 🙂

 • Reageer
  Kim
  21 maart 2017

  Ik ga dit jaar ook op vakantie naar Griekenland en ik heb in mijn tuin ook een jacuzzi staan echt heerlijk!

 • Laat een reactie achter