Eliza's blog

VIDEO: mijn liefde voor de Algarve

De Algarve heeft een speciaal plekje in mijn hart. Niet alleen is het de streek waar ik mijn eerste vakantieadresje ontdekte, ook heb ik in de Algarve het echte Portugese leven leren kennen en omarmd. Ik ben verliefd geworden op de Algarve en haar mensen.

Wat ik het allermooiste plekje van de Algarve vind? Misschien wel Praia da Marinha. Het strand is er goudkleurig en de robuuste kliffen maken het plaatje compleet. Het heldere water is ongekend in Portugal. Op deze plek begin ik de dag het liefst in alle vroegte, zodat het lijkt alsof ik de wereld even helemaal voor mezelf heb.

Vervolgens rijd ik naar Lagos. Dit oude stadje is nog deels omringd door een muur. Op elk pleintje kan je aanschuiven voor een overheerlijke Portugese lunch zoals arroz de marisco (rijst met zeevruchten). Ik eet het liefst bij de boulevard. Daar kan ik wegdromen bij het zicht op de haven met de vele vissersbootjes. Verderop wordt de verse vangst van de dag binnengebracht, waarna het direct vanuit de zee op je bord belandt. Verser kan niet!

De zonsondergang bekijk ik bij de rotsformatie Ponta de Piedade. Met een klein vissersbootje vaar ik er naar toe. Bij het zien van de rotsen maakt mijn hart altijd een sprongetje. Ik geniet met volle teugen als het water tegen mijn bootje aanklotst. Terwijl de zon steeds verder ondergaat, vang ik tussen de rotsen een glimp op van de oranje kleurende lucht. Die zonsondergang vergeet ik nooit meer!

Om mijn liefde voor de Algarve op beeld vast te leggen, maakte ik onlangs deze video toen ik in het zuiden van Portugal was. Het geeft precies de charme van de Algarve weer: de gezellige vissersdorpjes, lokale marktjes waar je vers gevangen vis kunt kopen, de goudgele zandstranden en de goedlachse Portugezen die je met open armen ontvangen. Dit stukje Portugal voelt als thuis!

Wat is jouw favoriete plekje in de Algarve?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter