Eliza's blog

Mijn favoriete restaurantjes op Malta en Gozo

Malta en Gozo hebben een aantal heel leuke eetadresjes waar je kan proeven van lokale specialiteiten, kan snuffelen tussen traditionele producten of op een adembenemend plekje kan genieten van een cappuccino. Deze plekjes kan ik natuurlijk niet voor mijzelf houden en ik deel ze dan ook graag met jou!

Dit zijn mijn favoriete adresjes op Malta en Gozo:

Ambrosia
Ambrosia in Valletta heeft een bijzonder plekje in mijn hart. Het menu wisselt dagelijks en staat geschreven op een groot schoolbord. Geen menukaart dus! Eigenaar en chef Chris houdt van verse ingrediënten en kookt dus altijd met seizoensproducten. Je kan hier genieten van Italiaans, Maltees en Spaanse recepten. Ambrosia staat bekend om de pompoensoep, geitenkaassoufflé en gestoofde lamsvlees. Maar het is dus afwachten of je daarvan kan proeven! Je vindt Ambrosia op dit adres: 137, Archbishop Street, Valletta.

L´Aroma
Bij dit restaurant heb je een schitterend uitzicht over de boulevard en de zee. Een fijn plekje dus om na een dag strand af te koelen met een koud glas wijn, lokaal biertje of een kinnie. Dit is het nationale drankje van Malta. Het recept is geheim, maar volgens de verhalen zitten er chinotto sinaasappelen en verschillende kruiden in. Als je hier aanschuift om te eten, moet je beslist de konijnenstoof of Lampuki (verse lokale vis gebakken in olijfolie en knoflook) proeven. Je vindt L´Aroma op dit adres: 17, Ghar il-Lembi Street, Sliema.

Organika
Aan het dorpsplein van Victoria vind je het winkeltje Organika. Eigenaresse Charlotte Lombard verkoopt hier lokale, biologische en fairtrade producten. Hier tik je leuke cadeautjes zoals vrolijkgekleurde notitieboekjes, werk van lokale kunstenaren, sjaals, zeepjes en zeezout op de kop. In januari is Organika gesloten. Je vindt Organika op dit adres: 13 ST Georges Square Victoria.

Fontanella Tea Garden
Een mooi plekje om de dag goed te beginnen? Ik ga graag naar Fontanella The Garden in Mdina voor een cappuccino in de ochtendzon. Dit unieke plekje is gebouwd in een eeuwenoud verdedigingswerk. Het uitzicht is dan ook adembenemend. Zo ver als je kan kijken zie je het landschap als een lappendeken rond de heuvel liggen. En de huisgemaakte taart die je hier proeft is misschien wel de lekkerste van heel Malta. Mijn favoriet? Dat is de Strawberry Merinque. Je vindt Fontanella Tea Garden op dit adres: 1 Bastion Street, Mdina.

Amorino
Dit is een adresje voor de liefhebbers van La Dolce Vita! Bij Amorino in Valletta verkopen ze namelijk erg lekker biologisch ijs. Alleen het uitzoeken van de smaken is een feest. Ze hebben veel fruitige smaken, zoals aardbei, mango, banaan en kers. Maar ook stracciatella, kokos, speculaas en amaretto. Je vindt Amorino hier: 36 Republic Street, Valetta.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter