Eliza's blog

VIDEO: mijn avonturen met Andreas op Kreta

Met authentieke dorpjes waar ik de meest gastvrije Grieken ontmoet, de gezellige restaurantjes en natuurlijk de mooie stranden, is Kreta één van mijn favoriete Griekse eilanden.Mijn goede vriend Andreas stelde vannochtend voor om samen op avontuur te gaan. “Nieuwe plekjes ontdekken,” had hij gezegd. Natuurlijk was mijn nieuwsgierigheid meteen gewekt!

We rijden door groene landschappen en stoppen in bijna alle dorpjes die we tegenkomen. We bewonderen de Agia Zoni kerk in Agies Paraskies, bezoeken de Lyarakis wijngaard en genieten van een café op een terrasje in Arkalochori. Telkens word ik overvallen door de rust. Het enige wat ik hoor zijn de oudere mannen die in de verte op een bankje de dag doornemen.

Even later zien we het Dikti gebergte voor ons opdoemen. ‘Eliza, heb jij je wandelschoenen ingepakt?’ vraagt Andreas. Mijn wandelschoenen zijn voor deze trip als eerste in mijn koffer gegaan.  Met een grote lach tover ik ze tevoorschijn. Het liefst trek ik elke dag dat ik op Kreta ben de natuur in.

We besluiten de auto langs de kant van de weg te zetten en verder te lopen over een onverhard weggetje. Ik ruik de geur van eucalyptus en de zon brand zachtjes op mijn huid. Vastbesloten lopen we verder terwijl Andreas het verhaal van de grot van Dikti vertelt. Volgens de Griekse mythe is de oppergod Zeus daar geboren. Een beetje buiten adem komen we even later aan bij het Lassithi plateau. Het uitzicht is er prachtig. Met groene vlaktes, oude windmolens en in de verte zie ik bergtoppen. Wat een andere wereld! De stranden van Kreta lijken ineens heel ver weg. Dit is waarom ik zo van wandelen op Kreta hou.

Nu zitten we op het terras met de avondzon op onze gezichten, te genieten van het uitzicht op een stille baai bij Arvi in het zuiden van Kreta. Dromend van nóg meer avonturen, verborgen schatten en onontdekte plekken op het schitterende Kreta.

Onderstaande video heb ik gemaakt toen ik op Kreta was. Als ik hem bekijk heb ik gelijk weer zin om naar Kreta te vertrekken! Jij ook?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter