Eliza's blog

Marathonissi, het eiland van de schildpadden

“Marathonissi is een bijzonder eiland vlak voor de kust van Zakynthos. Hier komen de Caretta Caretta schildpadden elk jaar terug om hun eieren te leggen. Er wonen geen mensen en er niets wat de schildpadden kan storen. Je vindt er dus rust en natuur.” Meer hoefde mijn vriendin Giota niet te vertellen. Dat mooie plekje wil ik met eigen ogen zien!

In het dorpje Kerí huren we een bootje en varen naar Marathonissi in de baai van Laganas. Al van verre zie ik de pijnbomen en olijfbomen staan. Het is maar een klein stukje varen en Giota vertelt mij dat er twee strandjes zijn waar we mogen komen. Met een goed gevulde picknickmand stap ik de boot uit. Er is hier niets waar je eten of drinken kan kopen, dus daar moet je zelf voor zorgen.

Giota en ik kiezen voor het kiezelstrandje, want dit is de perfecte plek om te snorkelen en te genieten van het leven onderwater. De schildpadden wil ik nu natuurlijk wel graag zien! Al snel zie ik dat er veel meer moois is. Kleine, gekleurde visjes schieten langs mij heen en ik zie zelfs een zeester.

“Zullen we nog naar het witte zandstrand om te zonnen of varen we langs de Kerí Caves? De grot ligt hier vlakbij bij de Marathia’s Cape,” vraagt Giota mij nadat we terug zijn op het droge. Enthousiast knik ik. Die grot lijkt me wel wat. Nog één keer kijk ik achterom terwijl we teruglopen naar de boot. Wat een prachtig eiland. Ik snap wel dat de schildpadden elk jaar terugkeren naar Marathonissi.

Gerelateerde verhalen

1 Reactie

  • Reageer
    Denise - Follow my footprints
    16 mei 2016

    Het is inderdaad schitterend! Ik keek er begin mei een week lang op uit. Het grappige was dat op het plekje waar ik zat en bij het kleine verborgen strandje en strandbarretje heel veel gezinnen een kijkje kwamen nemen die bij Eliza was here geboekt hadden.

  • Laat een reactie achter