Eliza's blog

Kroonjuweel van de Turkse Rivièra

Een smal paadje loopt steil voor me uit. Ik veeg een pluk haar uit mijn gezicht en stap stevig verder. De zingende vogeltjes toveren een glimlach op mijn gezicht. Toen mijn goede vriend Ahmet mij over deze prachtige wandeltocht vertelde trok ik meteen mijn schoenen aan. Want wie wil nou niet in de schaduw van pijnbomen en steeneiken over zandweggetjes lopen met uitzicht over één van de blauwste baaien van deze streek? Ahmet vertelde me dat de Lycian Way wel 509 kilometer lang is en door bergdorpjes leidt, over smalle karrensporen gaat en slingert door ongerept oerbos met waanzinnige uitzichten. Ik ontdek alleen het stukje dat langs het door dennenbomen omgeven Adrasan loopt. Beneden glinstert de zee met een mooi strandje. Daar ga ik een verfrissende duik nemen! Niet gek dat dit stukje het kroonjuweel van de Turkse Rivièra wordt genoemd.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter