Eliza's blog

De huidige situatie in de Algarve

Het meest zuidelijke deel van Portugal, de Algarve, wordt momenteel geteisterd door hevige bosbranden. De brand begon afgelopen vrijdag in het noorden van de Algarve, in de heuvels van Monchique. Inmiddels doen ruim 1000 brandweerlieden er alles aan om de brand te bestrijden. Ondanks hun inspanningen verspreidt het vuur zich gestaag richting de kust. Ik informeer je graag verder over de situatie in de Algarve.

De situatie bij mijn vakantieadresjes

Ik heb meteen contact opgenomen met al mijn adresjes in de Algarve om de huidige situatie te polsen. Het vuur is inmiddels aangekomen in het gebied rondom Portimao. Mijn adresjes Burro Ville en Gato Preto de Silves, liggen hier in de buurt. Het vuur bereikt deze plekken voorlopig nog niet, maar reizigers kunnen daar last van rook en as ervaren, die door de wind hun kant op komt. Bij Burro Ville is deze rook al gesignaleerd. Gister zijn mijn gasten bij Gato Preto de Silves uit voorzorg geëvacueerd en verhuisd naar een andere accommodatie. Ter plaatse wordt het vuur nauwlettend in de gaten gehouden en er zal actie worden genomen wanneer de sitatie onveilig wordt.

Mijn collega’s houden de situatie in de gaten

Ga je binnenkort op vakantie naar één van mijn plekjes in de Algarve? Je kunt ervan uitgaan dat jouw vakantie doorgaat. Wanneer er wijzigingen plaatsvinden in jouw vakantie, zullen mijn collega’s contact met je opnemen. Mocht je nog vragen hebben over de situatie, neem dan even contact op met één van mijn collega’s. Je kunt mijn collega’s bereiken per telefoon (010-2700820) of e-mail.

 

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter