Eliza's blog

Feestelijke Crema Catalana

Ben je nog op zoek naar een Mediterraan recept voor de feestdagen? Wat dacht je van het Spaanse Crema Catalana: een romig custard dessert met een krokant suikerlaagje. Zoals de naam al verklapt is dit heerlijke toetje afkomstig uit de streek Catalonië. Ook wel bekend onder de naam crema de Sant Joseph. Het lijkt op Crème Brulée, maar heeft iets andere ingrediënten en een andere bereidingswijze. Als ik dit eet voel ik de Spaanse zon op mij huid kietelen!

Deze boodschappen moet je halen voor 4 personen:

Ingredienten Crema Catalana

  • 1 el maïzena
  • 1 l volle melk
  • 2  citroenen
  • 2 stokjes kaneel
  • 8  eierdooiers
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 el lichte basterdsuiker (of griessuiker)    

Voor de bereidingswijze van dit gerecht kun je terecht op het blog van mijn goede vriendin Sarah van South and Pepper.

Laat je het weten als je dit receptje hebt geprobeerd?

 

Dit recept is afkomstig van South & Pepper.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter