Eliza's blog

Mijn favoriete strandjes op Gran Canaria

In de verte zie ik donkere bergen, en als ik me omdraai de ruige kustlijn met haar zwarte stranden… Mijn gedachten dwalen nog regelmatig af naar mijn reisjes op Gran Canaria. Wanneer ik eraan terugdenk, kan ik alleen maar glimlachen van geluk.  Ik ontdekte twee schitterende, ongerepte strandjes op Gran Canaria, die ik natuurlijk graag met je deel.

Het woestijngevoel op de duinen van Maspalomas

Toen eigenaar Augustin van het plekje Villa los Naranjos me vertelde over de hoge, uitgestrekte duinen van het plaatsje Maspalomas was ik meteen om. Dat moest ik met eigen ogen zien! Eenmaal aangekomen in de badplaats volg ik de bordjes in de richting van Playa de Maspalomas. Hoewel de verhalen van Augustin al veelbelovend waren, ben ik toch verrast wanneer ik de duinen betreed. Eindeloos veel geel zie ik. Ze liggen hier prachtig, als een stukje woestijn aan zee. Ik besluit een hapje te gaan eten in het stadje en die avond nogmaals terug te keren naar de duinen om de zonsondergang te bekijken. Dat blijkt helemaal een goed idee!

Wandelen naar het geheim van Playa de Güigüi

Of ik van avontuur houd, vroeg Augustin me later. Natuurlijk! Zijn voorstel? Een strand waarnaar je twee uur moet wandelen om er te komen. Dat wilde ik wel proberen! Playa de Güigüi is volgens Augustin namelijk een van de weinige nog onaangetaste stranden van Gran Canaria. Na een flinke tocht dwars door de ruige natuur van het eiland kan ik hem alleen maar gelijk geven. Ik ben omringd door zwarte rotsen en bergen, op het strand dat voor me ligt is niemand anders. Even voelt het alsof ik op een onbewoond eiland ben… In de verte zie ik de vulkaan El Teide op Tenerife liggen. De natuur op zijn ruigst, precies wat ik zocht!

Wat is jouw favoriete verborgen strandje?

 

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter