Eliza's blog

Mijn favoriete strandjes van de Algarve

Terwijl ik achter het stuur van mijn huurauto kruip, dwalen mijn gedachten af naar een jaar of vijftien geleden. Ook toen was ik in de Algarve. Ik stuitte toen op wat de eerste accommodatie voor Eliza was here zou worden. Inmiddels durf ik best te stellen dat in de Algarve mijn liefde voor het ontdekken van authentieke plekjes begon. En nu ben ik er terug: om mijn plekjes weer eens te bezoeken, maar ook om op zoek te gaan naar de mooiste strandjes van deze Portugese regio!

Falesia Beach

Eerder deze ochtend verliet ik het plekje Villa Borboleta. Tijd voor een roadtrip langs de kust van de Algarve! Mijn eerste bestemming? De rode rotsen van Falesia Beach. Ik parkeer mijn auto bovenaan het strand, op een plateautje op de rotsen. Vanaf hier loop ik via een enorme trap naar beneden. Het goudkleurige zand voelt heerlijk zacht aan mijn voeten en ik kijk mijn ogen uit. De kuststrook is hier langgerekt en de rode kliffen maken er een bijzonder plaatje van!

Praia da Marinha

In een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes naar het volgende strandje: Praia da Marinha. Teun en Jenny, de eigenaren van Villa Borboleta, vertelden me vanmorgen dat dit strand is uitgeroepen tot het mooiste strand van Portugal. Vol verwachting arriveer ik bij Praia da Marinha. “Pas wel goed op je spullen Eliza!” gaven ze me nog mee. Nu ik over het zand loop, begrijp ik wat ze bedoelen. De zee kan hier uit het niets ineens ruig worden. Even plof ik neer, tegen een van de rotsen aan. En ik kijk, naar het eindeloze water dat hier zijn eigen gang gaat. Praia de Marinha heeft de titel van mooiste strand van Portugal niet voor niets bemachtigd.

Camilo Beach (Lagos)

Weer een kleine drie kwartier rijd ik over smalle weggetjes en door dorpjes. Het strand Camilo Beach wacht op me. Een klein, tussen de rotsen gelegen strandje. Ik daal een flinke trap af om op het zandstrand te komen. Hier plof ik neer op een van de vele bankjes. Het uitzicht is ook vanaf Camilo Beach weer indrukwekkend. Hier besef ik weer hoe machtig de natuur eigenlijk is en hoe nietig wij mensen zijn. Na een klein half uur wandel ik terug naar boven, waar ik bij het restaurantje O Camilo een koud wijntje bestel. Met zicht op zee. Een betere plek voor een wijntje bestaat volgens mij nauwelijks!

Odeceixe Beach

Van Camilo Beach rijd ik naar mijn laatste strandje voor vandaag: Odeceixe Beach. Wanneer ik het strand op loop, zie ik in de verte twee surfers van de golven genieten. Ik besluit een klim te maken naar een rots iets verderop. Vanaf hier heb ik een prachtig uitzicht over de ruige kustlijn van Odeceixe Beach. Op het gezellige terras van Kiosk Agapito Unipessoal Lda bestel ik een broodje en wat te drinken. Wederom met zicht op zee! Na mijn bezoek aan dit strand vervolg ik mijn roadtrip naar het plekje Monte do Zambujeiro waar ik vanavond logeer. In het witte huisje met een paar blauwe muren voel ik me even een beetje een Portugese dame…

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter