Eliza's blog

Mijn favoriete plekjes op Zakynthos

Zakynthos is met zijn azuurblauwe water, kalkachtige grotten en een grillige westkust een prachtig eiland. Het water is zelfs zo helder, dat je je tenen kunt zien als je tot je schouders in het water staat. Ik heb er de mooiste plekjes gevonden om te logeren, maar dat is niet de enige reden dat ik dit eiland graag bezoek. Benieuwd wat je niet mag missen tijdens een weekje op dit Ionische eiland? Ik geef je graag een paar tips!

Dafni beach

Op Zakynthos heb je de welbekende stranden zoals Shipwreck beach en Gereki, welke zeker een bezoekje waard zijn. Maar ik heb er ook afgelegen, kleine strandjes ontdekt. Mijn favoriet blijft toch wel Dafni beach. Toen ik over de steile, kronkelende weg richting het strand reed, hield ik mijn stuur af en toe met een bonkend hart vast. Het is een afgelegen strandje, maar wel met voorzieningen zoals een goed visrestaurant, ligbedden en douches. En niet te vergeten: ongelofelijk helder water. Meer heb je niet nodig toch? Dafni beach is de ideale plek om een dagje in alle rust te vertoeven!

Caretta Caretta schildpadden

Op het strand van Dafni had ik al even een glimp van ze opgevangen: de Caretta Caretta schildpadden. Later kwam ik er achter dat je deze zeeschildpadden bij de Kefaloniaanse hoofdstad Argostoli goed kunt bewonderen als ze naar de haven komen om de visrestjes van de vissersbootjes op te peuzelen. Wat een bijzonder gezicht! Een goede vriend vertelde me dat Dafni onderdeel uitmaakt van het Nationale Marinepark en dat dit speciaal is gecreëerd om de schildpaddensoort te beschermen. Als je geluk hebt, kun je hier de jonge schildpadjes uit hun ei zien kruipen!

Turtle Island

Als je net als ik verliefd bent geworden op de zeeschildpadden en daarnaast geen genoeg kunt krijgen van het mooie blauwe water van Zakynthos, huur dan een bootje en vaar daarmee naar turtle island. Hier kun je rondvaren terwijl de schilpadden onder je bootje door zwemmen, of als je geluk hebt zwemmen ze een eindje met je mee. Het beste kun je even de motor op de laagste stand zetten en al dobberend langs de kustlijn de schildpadden nog beter bekijken. Een bootje huren bij het nabijgelegen Keri Beach kost rond de 80 euro per dag, afhankelijk van hoe goed je kunt afdingen.

Taverne Sunset

Op Zakynthos heb je veel mooie plekjes waar je kunt genieten van de mooie zonsondergang, maar mijn favoriet blijft Taverne Sunset. Het is gelegen aan de westkust bij het plaatsje Kampi. Hier kun je vanaf je tafeltje bij een 200 meter hoge klif genieten van het uitzicht. Je kijkt je ogen uit! Bestel wat mezedes, geniet van het eten en neem ondertussen de oranje kleurende lucht in je op. Is de zon eenmaal onder? Bestel een ouzo en proost op het leven. De Griekse vlag wappert er fier!

Wat zijn jouw favoriete plekjes op Zakynthos?

Gerelateerde verhalen

2 Reacties

 • Reageer
  Mieke
  22 september 2016

  Dafni beach, heerlijk. Als je daar naartoe gaat, schuif dan zeker een smakelijk hapje naar binnen bij Bel Mare. Een aanrader!

  • Reageer
   Eliza
   23 september 2016

   Hoi Mieke, bedankt voor de tip! Dat ga ik zeker een keer proberen! Liefs, Eliza

  Laat een reactie achter