Eliza's blog

Fijn nieuws: eindeloos internetten in de EU

Vandaag vier ik een beetje feest, want eindelijk is het zover: geen dure internetkosten meer in de EU! Veel providers hebben de extra roamingkosten afgeschaft per 15 juni. Dat maakt reizen in Europa nog leuker én gemakkelijker.

Jarenlang was het zo dat reizigers extra kosten betaalden voor internetten in het buitenland. Het was alijd zo dat zodra je de grens overging, er extra tarieven in rekening werden gebracht voor internetten, bellen en sms’en. Een andere optie was het aanschaffen van een internetbundel in het buitenland. Dat alles is nu verleden tijd. Zogenaamde roamingkosten zijn nu afgeschaft door de Europese Commissie.

In de landen België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië en Zweden verdwijnen deze kosten en geldt vanaf vandaag voor internetten, bellen en sms’en het nationale tarief van de internetgebruiker, oftewel de prijs die je momenteel betaalt bij je provider.

Er zijn wat uitzonderingen en er zitten ook wat addertjes onder het gras. Zo kunnen Nederlandse providers er voor kiezen een limiet van 60 dagen EU-verbruik per jaar aan te houden per klant. Mocht je langer in het buitenland verblijven, kijk dan dus goed naar de voorwaarden van jouw provider. Een belangrijk feitje voor mijn reizigers naar Italië met eigen vervoer: in Zwitserland blijven de roamingkosten wel bestaan.

Ga je binnenkort op reis en wil je er zeker van zijn dat je niks over het hoofd ziet? Dan kun je het beste even contact opnemen met jouw provider.

Liefs,
Eliza

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter