Eliza's blog

Een mediterrane citytrip op mijn manier

De Méditerranée heeft zoveel mooie steden om te ontdekken! Ik werd verliefd op de ongedwongen sfeer van Málaga en de geschiedenis van het romantische Florence. Danste onder de sterren in Barcelona en proefde van de lekkerste visgerechten in Lissabon. Maar na een dag lang de stad verkennen, verlang ik toch altijd naar rust en ruimte. Jij ook?

Daarom heb ik mijn leukste adresjes op een rij gezet met een stad dichtbij. Zo kun je genieten van alles wat deze metropolen te bieden hebben, maar altijd weer aan de drukte ontsnappen. Een relaxte citytrip dus, op mijn manier!

Masia Can Canal – citytrip Barcelona

Llinars del Vallés, 52 minuten van Barcelona
In één van de leukste tapasbarretjes van Barcelona ontmoette ik de journaliste Julia. Toen ik liet vallen dat ik na drie dagen Barcelona behoefte had aan stilte, nodige ze me uit eens naar haar Masia Can Canal te komen. “Daar hoor je niets anders dan de vogels”, vertelde ze. De volgende dag reed ik naar Llinars del Vallés, een uurtje verderop, ook in Catalonië. Masia Can Canal ligt middenin de natuur, tussen twee natuurparken in. Binnen in de 18e-eeuwse Catalaanse boerderij is de inrichting landelijk en knus. En over de stilte had Julia niets gelogen, ik sliep die nacht als een roos!

Villa Fiesole – citytrip Florence

Fiesole, 26 minuten van Florence
In de renaissance was de heuvel Fiesolel in Toscane een populaire trekpleister voor de rijkste families van Florence. Nu is het de locatie van Villa Fiesole, waar je net als toen net buiten de stad heerlijk kunt vertoeven. Villa Fiesole is een oude, maar luxueuze villa met meerdere gebouwen, waarvan elke kamer op unieke wijze is ingericht. Villa Fiesole ligt midden op een berghelling, waardoor je uitkijkt over Florence. Het is dan ook maar een half uurtje rijden naar de stad.

Cortijo Bravo – citytrip Málaga

Vélez Málaga, 37 minuten naar Málaga
In Cortijo Bravo is het koninklijk genieten! Ik heb me laten vertellen dat de markies, die er zelf ook woont, dit royale hotel nieuw heeft laten bouwen. Maar eerlijk gezegd lijkt het alsof het daar altijd al heeft gestaan, statisch en schitterend in de Andalusische zon. Ik genoot hier van de uitgebreide ontbijtjes, de ontspannen siestas aan het zwembad, het mooie uitzicht en de overheerlijke en originele gerechten die elke avond weer met veel liefde op tafel kwamen. Vanaf het dorpje Vélez Málaga, waar Cortijo vlakbij ligt, is het maar een halfuur rijden naar Málaga.

Aan welke citytrip heb jij mooie herinneringen?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter