Eliza's blog
Eliza was here

De leukste plekjes met kookcursus: hier leer je de lokale keuken kennen!

Na al die jaren reizen ben ik er inmiddels van overtuigd dat je een land het beste leert kennen door de lokale keuken. En de locals, daar bouw je echt een band mee op als je samen met hen kookt! Ik word dan ook meteen enthousiast als ik hoor dat één van mijn adresjes een kookcursus organiseert. Een paar van mijn leukste reisherinneringen heb ik opgedaan tijdens deze kookcursussen. Het is zo inspirerend om traditionele gerechten te leren bereiden van iemand die de lokale keuken echt leeft. Bovendien is het altijd super gezellig om samen met andere gasten of je eigen reisgezelschap te koken; ik lach altijd heel wat af! Omdat ik jou deze ervaring ook gun, heb ik mijn leukste adresjes waar je een kookcursus kunt volgen op een rij gezet.

Cooking & Nature – Portugal

De naam verraad het natuurlijk al een beetje; Cooking&Nature in Costa de Lisboa staat volledig in het teken van koken met de natuur. Hier worden alleen de beste biologische producten gebruikt die de Portugese kok Nuno en zijn team verzamelen van boeren uit de streek. Onder begeleiding leer je de lekkerste lokale gerechten te maken. Pluk kruiden uit de kruidentuin,  proef van wijnen en kazen uit de regio of leer hoe je het bekende Alvados-brood maakt. En het allerleukste; je kan van tevoren aangeven wat je zou willen koken. Wanneer je aankomt, staan de ingrediënten klaar en kun je al je creativiteit en fantasie gebruiken om een geweldige maaltijd te breiden. Leuk als cadeau voor je partner bijvoorbeeld.

Finca del Mundo – Spanje

Ik ben gek op Patatas Bravas, knoflookgarnalen, olijven en natuurlijk Jamón Serrano. Je mag mij ’s nachts altijd wakker maken voor Spaanse tapas. Ik was dan ook door het dolle heen toen ik hoorde dat ze bij een van mijn adresjes, Finca del Mundo, in Andalusië, een tapascursus organiseren.  Onder het genot van een glaasje cava leer je hoe je lekkerste Spaanse gerechtjes bereidt.

Lameriana Village – Griekenland

Dat de eigenaren van Lameriana Village op Kreta verliefd zijn op Grieks eten, voel je meteen. Zo staat de eigenaar regelmatig in de keuken om een van zijn huisgemaakte jams te bereiden, waar ik tijdens het ontbijt vaak van heb gesmuld. Hij verwelkomt gasten ook graag met een zelfgemaakt drankje! De vrouw van de eigenaar, organiseert kookcursussen. Lam met groentes, hartige taarten, Stifado; hier leerde ik de keuken van Kreta echt goed kennen. En het was ook nog eens heel erg gezellig.

Welke Mediterrane keuken zou jij nog willen leren kennen?

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter