Eliza's blog

Bij deze adresjes heb je het mooiste uitzicht

Zachtjes wieg ik heen en weer in mijn hangmat. Met gesloten ogen luister ik de omgevingsgeluiden: een zacht briesje, ritselende bladeren en verder helemaal niets. De zon prikkelt op mijn gezicht en langzaam open ik mijn ogen. Voor me uitgestrekte groene heuvels, witte dorpjes en aan de horizon de eindeloze turquoise zee. Dit uitzicht, dit gevoel, is voor mij de essentie van een heerlijke vakantie. Ik zette voor jou de adresjes met het mooiste uitzicht op een rij. De vergezichten vanaf onderstaande adresjes zul je niet snel vergeten!

Mooiste uitzicht Griekenland

Appartement Nymphes – Kreta
Ik lig bij het zwembad en verwonder me al voor de derde keer in een half uur tijd over het magische uitzicht dat ik hier heb. De zon schittert en achter me prijkt mijn Griekse droom. Want dat is het toch echt: witte appartementen trapsgewijs bij elkaar, blauwe luiken, de bloemen en druivenranken krioelen over de pergola. Langzaam dommel ik een beetje weg, maar ik doe mijn best om mijn ogen open te houden. Bij Appartement Nymphes is het haast te mooi om in slaap te vallen.

Via deze link kun je het prachtige uitzicht nog beter zien!

Thalori – Kreta
Ik rijd met Kyrill over verlaten bergweggetjes, passeren dorpen en kijken uit over oneindige groene bergvlaktes afgewisseld door kliffen met grandioos uitzicht. We trekken steeds verder de bergen in en raken weg van de bewoonde wereld. “Wat is het hier mooi!” roep ik uit. “Wacht maar totdat je ziet waar je slaapt”, zegt Kyrill. We rijden een binnenplaats op omsloten door stenen muren. Op het terrein van Thalori zie ik zo’n veertien stenen huizen in traditionele stijl gebouwd. De schemer zet in en ik tuur over de bergtoppen naar de zee. Zo ongerept heb ik Kreta nog niet gezien.

 

Megalitari Villas – Corfu
“Vroeger droomde ik van een prachtige plek voor mijn villa. Vlakbij zee en omgeven door oude olijfbomen. Waar je ’s avonds de krekels hoort en sterren ziet. Waar je het echte Corfu voelt.” Ik kijk opzij naar Spyros. Hij beschrijft precies het plaatje waar ik nu zit. Hij lacht trots. “En het is me gelukt. Toen ik hier op een dag langsreed, wist ik dat ik hier mijn geluk zou vinden.” Ik kan me helemaal voorstellen hoe Sypros zich toen voelde, want het uitzicht vanaf Megalitari Villas is adembenemend.

Mooiste uitzicht Portugal

Cooking and Nature – Costa de Lisboa
Eigenaar Rui neemt me mee voor een rondleiding in Cooking and Nature en opent even kort de deuren van de vertrekken. “Een ‘emotional hotel’ is dit”, zegt hij vol trots. “Meer dan design alleen. De nadruk ligt op genieten. Van smaken, kleuren, geuren. Van lekker eten, maar ook van de natuur. Hij opent de badkamerdeur van de volgende kamer. Voor me staat een witte badkuip op pootjes, met daarachter een wijds uitzicht over de groene heuvels. Ik slaak een gilletje van geluk. Ik weet waar ik de rest van mijn vakantie te vinden ben…

Mooiste uitzicht Spanje

Villas del Alba – Andalusië
Er zijn in deze wereld weinig dingen waar ik meer van geniet dan van een bubbelbad. Ok, misschien één ding: een bubbelbad met een grandioos uitzicht over Andalusië. Achter mij staan drie fraaie, vrijstaande, houten villa’s en als ik opzij kijk, zie ik de kust van Malaga en de eindeloze binnenlanden van de Sierra de Mijas. Villas del Alba is een plek voor de echte levensgenieter!

Finca el Lance – Tenerife
De barbecue is er nog niet klaar voor, besluit ik, en trek mijn slippers aan. Ik ga nog even een wandeling maken over een van de kronkelpaadjes in de tuin van Finca el Lance. Er is nog zoveel te zien hier: de vele zitjes, bankjes, planten, de bloemen. En het uitzicht! Overal om je heen zie je de zee, die Tenerife omarmt als een als een blauw deken. Ik zou hier voor altijd kunnen blijven…

 

Waar zag jij het meest bijzondere uitzicht?

 

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter