Eliza's blog

Zelf op avontuur op Sardinië (en in Ollolai!) deze nazomer?

Sardinië is één van mijn meest favoriete stukjes Italië. Witte stranden, azuurblauw water; er is geen plek als dit elders in het land. En Sardinië is natuurlijk het eiland van Ollolai, het dorpje dat in Nederland bekend werd door het televisieprogramma Het Italiaanse Dorp: Ollolai. In dit programma kochten Nederlanders een huis voor 1 euro op het eiland, om daar een nieuw leven te beginnen.

De nazomer is een perfecte tijd om Sardinië te bezoeken. Hoewel het er in de maanden juli en augustus erg heet kan worden, is de temperatuur in september juist aangenaam. Met 20 graden en gemiddeld 8 uren zon per dag, kun je heerlijk vertoeven op één van de witte stranden. Naast de temperatuur is er nog een goede reden om op Sardinië na te zomeren. Er is dan namelijk heel veel te doen! Allerlei lokale festiviteiten vallen samen in september. Ik heb de leukste voor je op een rij gezet.

1. Bezoek de lokale kunst- en handarbeid fair

Op 2 september kun je een mooie verzameling van lokale kunst bewonderen. In het plaatsje Mogoro wordt de jaarlijkse kunst- en handarbeid fair georganiseerd: Fiera dell’Artigianato artistico. Ik ben gek op de kleurrijke kleden van Sardinië. Als je geluk hebt zie je zelfs een kunstenaar aan het werk…

2. Moedig worstelaars aan in Ollolai

Worstelen is een oude traditie op Sardinië. Tijdens de Campionato Nazionale de S’Istrumpa op 16 september heb je de kans om de atleten in actie te zien. De atleet die de meeste vaardigheid, vindingrijkheid en moed toont, wint!

3. Bewonder antieke Fiat 500’s

De Fiat 500 is misschien wel de meest iconische auto van Italië. De Club 500 d’Epoca is een reizend evenement waarbij Fiat-eigenaren samenkomen. Op 23 september vindt het evenement plaats in Ollolai. Een mooie kans om een hele hoop van deze leuke autootjes bij elkaar te zien.

4. Eet je buikje vol bij Barbagia in Piazza

Dit lokale food en drinks festival wordt georganiseerd door één van de deelnemende koppels van het televisieprogramma. Niet alleen ontdek je hier de specialiteiten van de regio, maar je herkent er ook Nederlandse en Vlaamse lekkernijen terug.

5. Bekijk zeilers in actie

De Round Sardinia Race is één van de meest prestigieuze zeilcompetities van het Mediterrane Zeegebied. En een feest voor het oog! Op 30 september kun je de finish van de zeilboten bijwonen in Cagliari.

6. Ga op zoek naar je eigen 1 euro huis

Zou jij ook wel naar Italië willen emigreren? De deelnemers van het programma organiseren een wandeltour langs de hoogtepunten van hun Italiaanse dorpje, waaronder Piazza Sant’Antonio en de Regina Fontium fontein. Ook krijg je de kans om de 1 euro huizen te bewonderen. Wie weet spot je jouw eigen Italiaanse droomhuis! De wandeling vindt elke woensdag en zondag plaats.

Benieuwd naar nog meer avonturen op Sardinië?

Lees dan mijn blog over de leukste muziekfestivals op het eiland of lees hier alles over mijn lievelings markt.

Gerelateerde verhalen

Geen reacties

Laat een reactie achter