Eliza's blog

Amêijoas à Bulhão Pato

De Portugese keuken is één van mijn favorieten. De gerechten zijn eenvoudig en eerlijk. Niet zo lang geleden proefde ik bij in het kleine restaurantje João do Grão in Lissabon voor het eerst het traditionele gerecht ‘ameijoas a bolhao pato’. De venusschelpjes waren op simpele wijze bereid met veel knoflook, koriander en olijfolie. Genieten! Omdat ik jou dit traditionele gerecht niet wil onthouden, deel ik het recept graag met jou!

Leg de 800 gram venusschelpen in een kom met water en een beetje zout. Ververs het water twee tot drie keer, zodat al het zand uit de schelpen wordt gespoeld.

Snijd twee teentjes knoflook grof en fruit ze met drie eetlepels olie lichtbruin. Neem de pan van het vuur en voeg er de afgegoten schelpen bij. Zet het vuur wat lager, voeg verse koriander toe en laat de schelpen openstomen. Schud de pan af en toe een beetje rond. Gooi de schelpen die dicht blijven weg. Deze mag je niet eten.

Leg de venusschelpen met de olijfolie, knoflook en koriander in een mooie schaal. Besprenkel er citroensap overheen en bestrooi met een beetje peper. Het is erg lekker om hier vers brood bij te eten.

Ingrediënten:
800 gram venusschelpen
2 teentjes knoflook
olijfolie
koriander
citroensap
peper
vers brood

Ga jij binnenkort naar de Costa de Lisboa en wil jij dit lokale gerecht graag proeven? Schuif dan aan bij João do Grão in Lissabon. Je vindt dit restaurantje aan de Rua dos Correeiros 222.

Gerelateerde verhalen

2 Reacties

 • Reageer
  Denise - Follow my footprints
  16 mei 2016

  Mmmm… heerlijk! Ik like inmiddels alle eetposts, dus het wordt tijd om te gaan koken geloof ik. 😉

 • Reageer
  Suzanne
  18 september 2016

  Klinkt erg lekker ! Ga ik zeker eens proberen. Al het Portugese eten is in mijn ogen heerlijk.
  Zelf heb ik ook een aantal Portugese recepten uitgeschreven.
  http://www.suusvanderwereld.nl

 • Laat een reactie achter