Eliza's blog
Caesars Gardens Hotel & Spa

Voor de fijnproevers! 5 vakantieadresjes met een geweldig restaurant

Soms val ik met mijn neus in de boter. Dan stuit ik op een heerlijk vakantieadresje, dat ook nog eens een geweldig restaurant heeft. Veel van mijn adresjes hebben een plek waar je ’s avonds kan dineren, maar onderstaande restaurants zijn extra speciaal. Locals komen vanuit alle uithoeken van het eiland om de authentieke gerechten te proeven. Andere restaurants zijn meer experimenteel en geven een moderne draai aan traditionele gerechten. De chefs zorgen dat je met een bijzondere ervaring huiswaarts keert. Daar kan geen souvenier tegenop toch?

Villa Retiro – Catalonië, Spanje

Tussen de tropische palmbomen vind je het restaurant van Villa Retiro. Hier kookt kok Fran Lopez de sterren van de hemel. Letterlijk: dit is namelijk mijn eerste vakantieadresje met een Michelinster! Elk gerecht is een avontuur in smaken en texturen. De keuken is modern SpaansBovendien is elk bordje een waar kunstwerk. Villa Retiro zelf is een boetiekhotel met maar 16 kamers. Hier baad je in luxe!

Villa Retiro Villa Retiro

Caesars Gardens Hotel & Spa – Rhodos, Griekenland

Liefhebbers van de Griekse keuken kunnen hier hun hart ophalen. In het knusse restaurant van Caesars Gardens Hotel & Spa staan zowel traditionele als moderne gerechten op de kaart. Je kunt hier terecht voor een lichte lunch of een waar feestmaal. Elk gerecht barst van de smaak. Het allerleukste: op zondag is er de gezellige Sea Food Night, waar je kunt smullen van de vis van de dag.

Caesars Gardens Hotel & Spa Caesars Gardens Hotel & Spa

Su Gologone – Italië, Sardinië

Locals reizen vanuit alle uithoeken van het eiland om het restaurant van Su Gologone te bezoeken. Traditioneel varken aan het spit, of authentieke visgerechten; alles smaakt hier voortreffelijk. Wil je meer leren van de Sardijnse keuken? Volg dan één van de kookcursussen die het hotel aanbiedt. Mijn favoriet? De broodbak-demonstratie! 

Su Gologone Su Gologone

S’Olivaret – Spanje, Mallorca

Wanneer je een verfijnde smaakt hebt, zit je goed bij s’Olivaret. Dit adresje huist namelijk één van de beste restaurants van Mallorca. De kok geeft een moderne twist aan de authentieke Mediterrane keuken. Hier zul je niet snel hongerig naar bed gaan!

S'Olivaret S'Olivaret

Kapsaliana Village Hotel – Griekenland, Kreta

Wanneer het even kon, zou ik iedere dag bij Kapsaliana Village Hotel eten. In de keuken worden enkel biologische producten gebruikt, die in de buurt worden verkregen, en je geniet van het eten tussen de vele olijfbomen en uitzicht op zee. Maar wat deze plek echt speciaal maakt? Dat is chef Vasilis, wiens liefde voor eten je terug proeft in al zijn gerechten. Enkel het ontbijt is al genoeg om over naar huis te schrijven!

Kapsaliana Village Hotel Kapsaliana Village Hotel

Welke keuken of stijl voorkeur ook heeft, ieder van bovenstaande restaurants biedt een unieke, culinaire ervaring. Daarom heb ik deze en 40 andere adresjes uitgeroepen tot culinaire vakanties. Je kunt ze op mijn website herkennen aan de de groene citroen. Naast, of in plaats van een goed restaurant, bieden deze 40 adresjes een culinaire evaring door middel van kookcursussen, proeverijen, moestuinen, wijntours of speciale culinaire avonden.

Nog meer culinaire inspiratie? Lees dan mijn reisverhalen over de Canarische keuken van Hotel San Roque!

Boek nu jouw zomervakantie!

Mijn leukste accommodaties gaan als warme broodjes over de toonbank! Wacht niet te lang met het boeken van jouw culinaire zomervakantie.

Gerelateerde verhalen

6 Reacties

 • Reageer
  Roelof van Hasseld
  8 februari 2019

  Jullie hebben er een gemist hoor, restaurant essence op Zakynthos hoort er zeker bij te staan.

  • Reageer
   Eliza
   11 februari 2019

   Hi Roelof,

   Bedankt voor de tip 🙂 Dit blog gaat over mijn accommodaties die een eigen restaurant hebben op locatie. Maar tips over leuke restaurants in de omgeving zijn zeker ook altijd bruikbaar!

   Liefs, Eliza

 • Reageer
  Frea
  11 februari 2019

  Bij de zussen die Aeolis runnen op Lesbos kun je ook heerlijk eten. Ze gebruiken biologische producten, de groenten zelfs uit eigen tuin. Je kunt er ook kookworkshops volgen.

  • Reageer
   Eliza
   14 februari 2019

   Hi Frea,
   Bedankt voor je leuke tip! Daar heb ik zeker ook lekker gegeten. 🙂
   Liefs, Eliza

 • Reageer
  D.Staal
  17 mei 2019

  In Las Mayorales Andalusië is het ook heerlijk eten er wordt echt met je mee gedacht en heel erg vriendelijk.

 • Reageer
  foodie
  31 juli 2019

  Ik wil een van deze plaatsen bezoeken.

 • Laat een reactie achter